Değerli danışanlarımız, Coronovirus salgını nedeniyle dış ticaret danışmanlığı hizmetlerimiz dijital ortamlar aracılığı ile sağlanacaktır.. Çalışma saatlerimizde değişiklik yoktur.
2004'ten beri..
Şimdi Arayın : 0232 4652661
sorularınızı iletin : info@iyonyadt.com
2004'ten bu yana..
Şimdi ihracat zamanı !
Projeler
2023'te 500 Milyar $ ihracat !
Türkiye 2023 ihracat hedefine ulaşmak için yoğun devlet destekleri verilmektedir.İlgili devlet desteklerine ulaşmak ve takip edebilmek için temel ihracat stratejilerinizin olması önem arzetmektedir.Gerek Ekonomi bakanlığı gerekse KOSGEB,Kalkınma Ajansları ,AB destekli fon projeleri ihracatçımızın ve ihracatımızın önünü açmak için adeta yarışmaktadır.
Danışmanlık hizmetlerimizde , ilgili devlet desteklerinden maksimum seviyede yararlanmanız , temel konularımızdan biridir.
Halü hazırda neredeyse tüm kalkınma ajanslarımızın farklı isimlerde ihracat kapasitesinin arttırılması ve uluslararasılaşma temalı açık proje çağrıları bulunmaktadır.
Ticaret Bakanlığımızın bir seri ihracat desteği bulunmaktadır , yanı sıra Avrupa Kalkınma Bankasının da farklı temalarla firmaları desteklemiş olduğu danışmanlık destekleri bulunmaktadır.
İhracat ile ilgili atacağınız tüm adımlarda , hazırlayacağınız projelerde bizden ihracat konusunda profesyonel danışmanlık hizmeti talep edebilirsiniz.
Ayrıca Ur-Ge projelerinde pazarlama ve rekabet istihbaratı danışmanı olarak da bizden destek alabilirsiniz.
Her türlü detay ve sorularınız için lütfen bizi arayınız.
2023'e 1 yıl kaldı ..
İhracat konusunda ilgili devlet desteklerini daha detaylı incelemek için :
2023 Yılında Türkiye 10. Büyük Ekonomi Olacak
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye’nin 2000’li yıllarda ivme kazanan ihracat büyümesinin Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için amaçlanan 500 milyar ABD Doları tutarındaki büyük hedefe ulaşması için başlattığı “Türkiye’nin 2023 İhracat Stratejisinin Uygulamaya Aktarılması ve Performans Yönetimi; proje çalışmasını kamuoyuna açıkladı. Rapor, Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşmada yol haritasını ortaya koyuyor.
Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde düzenlenen toplantıyla açıklanan strateji belgesinde 24 sektörün 500 milyar dolarlık hedefe giden yolda uygulaması gerekenler anlatılıyor ve Türkiye ekonomisinin dinamiklerine yeni öngörüler getiriyor. Raporun sunumunu yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi 2023 ihracat hedefine ulaşmak için, hangi politikalara, paydaşlara, süreçlere ve yetkinliklere ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini belirterek, “Türkiye’nin İhracat Vizyonu’nu, 3 aşamada 5’er yıllık vizyonlar ile, Atılım – Yatırım – Liderlik şeklinde dönemselleştirdik. Dünya ticaretine baktık, Türkiye ile karşılaştırmalar yaptık. Rakamlar önemli ama “Pazar Payı”; daha da önemli. 2023’te 500 Milyar $ demek, dünya ihracatından payımızı 13 yılda 2’ye katlamak demek. İlk 20 ihracatçı ülke arasına girmek demek. Şu anda dünyanın 17. büyük ekonomisiyiz ama, en çok ihracat yapan 31. ülkesiyiz. Hedefimiz bu sıralamayı değiştirmektir.” diye konuştu.
Büyükekşi Türkiye’nin uzun soluklu değişim vizyonununu ortaya koyarken şunları kaydetti:
Teknolojik Gelişim ve Altyapı olarak Bugün;Teknolojik dönüşümde geciken, Fiyatta rekabet etmeye çalışan, Dışarıya bağımlı, Kapasite artışına odaklanan bir yapıda iken Yarın; Vizyoner, Yüksek katma değer elde eden, ArGe ve tasarım yapan, Etkin ve verimli bir yapı olmayı hedefliyoruz
Ülke Konumlanması açısından Bugün; Fasoncu, Ürün odaklı, Yerel üretici Konumda iken Yarın; Pazarı set eden, Tüketici odaklı, Global markalar çıkarmış bir ülke olmayı hedefliyoruz
İş yapış şekli açısından Bugün; Kısa-vadeli çözümlerle idare eden, Bürokraside çok başlılık ve koordinasyon eksikliği yaşayan bir ülke iken Yarın; Stratejik düşünen ve uzun vadeli planlar yapan, Paydaşlar arasında koordinasyonu en üst düzeye taşıyarak, sinerji üretenBir ülke olmayı hedefliyoruz”
2023’e giden yolda ihracata başlamak,ihracat hedeflerini ve pazarlarını geliştirmek ve bunu da bilimsel teorik bilgiler doğrultusunda gerçekleştirmek isteyen tüm üretici ve yatırımcı firmalarımıza ,bu hedeflerini pratiğe dökmeleri konusunda işbirliği ve destek için bizimle irtibata geçmeleri çağrısında bulunuyoruz…